Echipamente si scule service Aparat curatat injectoare benzina
Aparat curatat injectoare benzina
Cod produs: INJ_CLEANER indisponibil momentan

Aparat pentru curatarea injectoarelor de combustibil.

Pret (TVA inclus):  955,00RON
Informatii suplimentareAparat curatat injectoare
 
De ce este necesara curatarea injectoarelor?
Principalul motiv sunt depunerile, care se acumulează pe vârful injectorului, şi progresiv acestea pot creste si inrautati situatia. Atunci când un motor este oprit după o folosinţă îndelungată, este încă foarte fierbinte. Acesta este momentul în care depunerile sunt constituite. Atunci când motorul este oprit circulaţia lichidului de răcire se opreşte în acelaşi timp, temperatura motorului creste pentru o perioada de timp, pana ce aerul exterior incepe sa-l raceasca. Putinul combustibil rămas pe vârful injectorului şi componenta mai volatilă din lichid se evapora mai departe si lasă partea de combustibil solid pe vârful injectorului. Aceasta masa poroasă de combustibil şi depuneri <>de ulei se consolidează pe injector, iar procesul este cunoscut sub numele de cocsificare.Procesul de cocsificare apare numai in perioada de umezire la cald şi nu este văzut în timp ce motorul este pornit. Evident, funcţionarea injectorul de combustibil este împiedicată de aceste <>depuneri şi in acest caz avem nevoie de curatarea injectoarelor de combustibil.
 
Cum sa curatati injectoarele de combustibil?
Există mai multe modalităţi de curăţare a injectoarelor de combustibil. Cea mai simplă metodă, cu cea mai mare eficienţă este metoda de curatare manuala a injectoarelor prin demontarea lor din maşină. Această metodă Off-Car-are de asemenea avantajul de testare a structurii fluxului si ratelor din injector, înainte şi după curăţare, pentru a confirma eficienţa procesului de curăţare. Deşi această metodă poate fi mai costisitoare şi consumatoare de timp, poate fi cel mai bun proces de curatare a injectoarelor de combustibil.
 
Injector Cleaner

Statia Ditex Injector Cleaner este special proiectata şi testata ca fiind un instrument de curatare foarte eficace şi uşor de folosit pentru toate tipurile de injectoare pe benzina. Cu acest instrument de curăţare, aveţi posibilitatea să reparati toate tipurile de injectoare de combustibil benzina la condiţia ca noi pentru o fractiune din costul unui injector nou.

Procesul de curăţare cu aparatul Injector Cleaner permite să se inverseze fluxul obisnuit din injector, astfel încât orice carbon depus este dispersat în partea de sus a injectorului şi nu in pivot . Acest lucru asigură eliminarea tuturor particulelor straine de pe pivotul si duza injectorului. În tot acest timp partea mobilă a pivotului injectorului este bombardata cu unde ultrasonice în timp ce injectorul primeste impulsuri de 6000 rpm turatia motorului.

Este de preferat sa aveti baie de ultrasunete pentru o curatire eficienta,se poate si fara aceasta insa la injectoare cu depuneri masive se recomanda sa existe baia de ultrasunete.

Injectoarele sunt instalate în rezervorul de curăţare ultra-sonice care conţine o soluţie de curăţat speciala pentru injectoarele de combustibil electronice. Aici injectoare primesc impulsuri la diferite latimi de impuls si în timp ce au fost supuse la undele ultra-sonice se vor dizolva resturile colectate pe exteriorul şi interiorul prizei injectorului. Acest proces este efectuat minim 30 minute, în funcţie de starea injectoarelor.

 
 
Moduri de operare
- Curatarea – utilizaţi pentru curăţarea injectoarelor cu o rezistenta de aproximativ 15 Ohm
- Auto-curatare
- Injectoare <5ohm - utilizaţi pentru curăţarea injectoarelor, cu o rezistenţă mai mică de 5 Ohm
- Test de debit
 
Specificatii
• Numarul de injectoare conectate simultan (15 ohm): 8
• Numarul de injectoare conectate simultan (< 7 ohm): 4
• Curent total prin toate injectoarele conectate: 25A max
Frecvenţă de comutare: de la 800 rpm pana la 6000 rpm
• Timp injectie: 2.5ms - 10ms
• Timpul de curatare pentru un ciclu: 5 min - 20 min
Timpul de testare a debitului: 20s – 90s
Cerinţele de alimentare: 12V alimentate de la baterie masina
Indicator Eroare: buzzer şi LED rosu.
 
Protectie
Ieşire scurt-circuit: 30A; I out max
Protectie supratensiune: 16.5V;
Circuit protectie polaritate inversa;
Protectie supraincalzire: 75°C (pe radiator de răcire)
Alarma baterie slaba: 10.5V;

Protectie power switch: Cod eroare 85

 

 Pentru detalii privind modul de folosire consultati unul din manualele de mai jos :


Referinte:
User guide
Manual in limba romana
Pentru a fi atentionat cand valoarea produsului scade sub pragul aleas, va rugam completati campurile de mai jos:
Comentarii despre acest produs
Nici un comentariu
Alti utilizatori au cumparat si...
Pret: 50,00RON
45,00RONSEO Romania